کاهش تولید نفت که اخیرا میان اوپک و متحدانش توافق شده است، بازارهای نفت جهانی را در نیمه اول سال ۲۰۱۹ متعادل خواهد کرد اما پس از آن ممکن است به اقدامات جدی تری در این زمینه نیاز باشد.
عدم شفافیت اوپک در مورد میزان کاهش تولید هر یک از اعضا، در بین تاجران نفتی مشهور شده است، اما روز جمعه، بالاخره این گروه یک ایده جامع در مورد برنامه خود ارائه داد.
بر اساس گزارش رویترز، نگرانیها نسبت به اشباع عرضه و تکرار اتفاق مشابه سال ۲۰۱۴ که به ریزش قیمتهای نفت منجر شد، باعث شده است اوپک کاهش تولید به میزان یک تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ را بررسی کند.
پایبندی اوپک و غیراوپک به توافق کاهش تولید نفت که در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) ۱۴۷ درصد بود در ماه ژوئن(خرداد - تیرماه) به ۱۲۰ درصد کاهش یافت در حالی که قرار بود این میزان افت به ۱۰۰ درصد برسد.
مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی گفت: برنامه نگهداشت و افزایش تولید نفت میدان یاران شمالی با نصب نخستین پمپ درون چاهی (ESP) در چاه شماره ۱۴ این میدان نفتی مشترک کلید خورد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) اعلام کرد: میانگین تولید نفت ایران در ماه مه (اردیبهشت - خرداد) با ۵۶۰۰ بشکه در روز افزایش نسبت به ماه پیش از آن به سه میلیون و ۸۲۹ هزار بشکه در روز رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، قیمت نفت با سقوط ۲ درصدی بسته شد، قیمت نفت خام آمریکا به پایینترین سطح ۲ ماهه خود رسید و از سطح حمایت تکنیکال خود پایینتر رفت.
رکوردزنی دوباره پایبندی به توافق اوپک، احتمال بازگشت سطح تولید جهانی به میزان ۲۰۱۶ میلادی و امضای توافقنامه گازی میان روسیه و ترکیه برای ادامه ساخت ترک استریم از جمله مهمترین اخبار نفتی جهان در ۲۴ ساعت گذشته بود.
میانگین قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به ۱۸ مه ( ۲۸ اردیبهشتماه) با ۲ دلار و ۸۱ سنت افزایش به ۷۶ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه رسید که بیشترین رشد قیمت را در میان انواع نفت های شاخص داشته است.
منابع آگاه در اوپک گفتند، به دلیل نگرانی ها از کاهش عرضه نفت ایران و ونزوئلا و همچنین پس از ابراز نگرانی آمریکا مبنی بر رشد بیش از حد قیمت نفت، اوپک ممکن است در ماه آینده میلادی تصمیم به افزایش تولید خود بگیرد.
طبق آمار، صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۱ (پیش از تحریمها) دو میلیون و ۵۳۷ هزار بشکه و آخرین میزان صادرات در آوریل ۲۰۱۸ دو میلیون و ۶۹۵ هزار بشکه در روز بوده است.
مقررات بینالمللی درباره سوختهای مورد استفاده در کشتیرانی ممکن است عرضه بازار نفت را محدودتر کرده و قیمتها را در دو سال آینده به ۹۰ دلار در هر بشکه برساند.
بنا به اعلام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید نفت کشورمان در ماه مارس (اسفند-فروردین) به سه میلیون و ۸۱۴ هزار بشکه در روز رسید که نسبت به ماه پیش از آن سه هزار و ۳۰۰ بشکه در روز افزایش دارد.
وزیر نفت کویت اعلام کرد که نشست آینده اوپک در ژوئن، فرصتی برای بازبینی توافق کاهش تولید نفت خواهد بود اما این گروه تا پایان سال ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه میدهد.
تارنمای خبری «لیبیا الخبر» روز شنبه نوشت، مقام های شرکت نفت لیبی برنامه ریزی کرده اند که تولید نفت این کشور را تا پایان سال جاری میلادی،۴۵۰ هزار بشکه افزایش دهند و به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسانند.